søndag 1. juli 2012

Verdens beste Glutenfrie sjokoladekake

Dette er ei saftig og god langpanne sjokoladekake som er glutenfri. 


Dette trenger du:

400 g smør
4,5 dl vann
8 ss bakekakao
9 dl sukker

4 egg
2.5 dl rømme
9 dl semper fint
1 ts salt
2 ts natron


  • Kok opp smør, vann og bakekakaoen.
  •  Rør så ut sukkeret i den varme vesken.
  •  Bland så inn resten av ingrediensene. 
  • Du får nå en ganske tynn røre som du heller i en stor langpanne. 
  • Stek kaken på ca 190-200 grader i ca 30-35 min. Dette kan variere litt fra ovn til ovn.


Til glassuren trenger du:

100 g smør
Resten av rømma ca 0,5 dl blandet med ca 3 ss vann
4 ss bakekakao
4.5 dl melis
2 ts vaniljesukker

Smelt smøret på svak varme (da blir glassuren ikke så rennende og du kan ta den på kaka med en gang) bland i resten av ingrediensene.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar