·
125 g sukker
·
½ dl sukker
·
3 dl semper miks
·
1 egg
·
2 ss semper pofiber
Fyll
·
6 epler
·
½ dl Blanding av kanel og sukker
Smuldrelokk
·
100 g hvetemel
·
100 g sukker
·
100 g smør
·
100 g hakkede nøtter og/eller glutenfri havregryn
Slik gjør du:
Paiskall: Bland smør, sukker, pofiber og miks. Tilsett egg
og bland alt til en deig. Bruk gjerne kjøkkenmaskin. Trykk ut deigen i en paiform,
28 cm i diameter.
Fyll: Skrell eplene og skjær de i båter. Blan sukker og kanel etter smak og behag og helle over eplene.
Smuldrelokk: Bland alt sammen og sett i kjøleskapet til det skal strøes over paiskallet og eplene.
Stek paiskallet ved 225 °C i ca 7 min. Skru ovenen ned på
180°C og ta ut skallet og legg i eplene, strø lokket over. Stekes videre
i ca 20 min, til lokket er gyllent og sprøtt.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar