søndag 4. november 2012

Glutenfri eplepai


Paiskall
·         125 g sukker
·         ½ dl sukker
·         3 dl semper miks
·         1 egg
·         2 ss semper pofiber


  Fyll
·         6 epler
·         ½ dl Blanding av kanel og sukker


Smuldrelokk
·         100 g hvetemel
·         100 g sukker
·         100 g smør
·         100 g hakkede nøtter og/eller glutenfri havregryn

Slik gjør du:
Paiskall: Bland smør, sukker, pofiber og miks. Tilsett egg og bland alt til en deig. Bruk gjerne kjøkkenmaskin. Trykk ut deigen i en paiform, 28 cm i diameter. 
Fyll: Skrell eplene og skjær de i båter. Blan sukker og kanel etter smak og behag og helle over eplene.
Smuldrelokk:  Bland alt sammen og sett i kjøleskapet til det skal strøes over paiskallet og eplene. 
Stek paiskallet ved 225 °C i ca 7 min. Skru ovenen ned på 180°C og  ta ut skallet og legg i eplene, strø lokket over. Stekes videre i ca 20 min, til lokket er gyllent og sprøtt. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar